Продукти за 12 мъфина:
- 2 яйца
- 125 г кафява захар
- 6 суп. л. олио
- 150 г гъсто кисело мляко
- 220 г настъргана тиква
- 170 г брашно
- 3 ч. л. бакпулвер
- 1/4 ч. л. индийско орехче
- 1/4 ч. л. канела
Приготвяне:
Фурната се нагрява предварително на 200 градуса. Тиквата се настъргва на по-дребно ренде. В купа се пресяват и смесват брашното, бакпулвера и подправките. В друга купа се смесват яйцата, захарта, олиото, киселото мляко и всичко се разбърква много добре. Добавя се тиквата. Когато е готова, сместа се изсипва във гнездата на форма за мъфини. Пекат се 25 минути.
Коментар: При желание тези мъфини могат да се направят и с топинг, състоящ се от:
- 40 г брашно
- 30 г кафява захар
- 50 г брашно
- на върха на ножа канела
Смесват се брашното, захарта и канелата. Маслото се разтопява, изсипва се по малко в брашняната смес и се бърка с вилица до получаването на трохи. Полученият топинг се разпределя се върху всеки мъфин и тогава се пекат.
Източник: Kuchen und Muffins
Няма коментари:
Публикуване на коментар