вторник, 10 май 2011 г.

Филе от треска с хрупкава коричка

file_treska1.jpg

Продукти:

- 4 парчета филе от треска
- 4 малки глави лук
- 1 лимон
- 2 суп. л. зехтин
- 1 белтък (при мен яйцето беше по-голямо)
- сол, пипер, индийско орехче, чесън на прах
- галета
- олио

Приготвяне:

Парчетата филе се нарязват наполовина и се поръсват със солта,
пипера, индийското орехче и чесъна на прах. Двете суп. л. зехтин
и сокът на лимона се разбъркват и в маринатата се поставят
парчетата риба. Престояват 2-3 часа.
4 кошнички от пекарска хартия, подплатени с фолио се намазват
с малко олио, отгоре се подрежда нарязаният на кръгчета лук и
се наръсва с "Маggi 10 зеленчука".
Белтъкът се разбива на сняг с малко сол и в него се потапят
парчетата треска. След това се панират (но не прекалено) в
галетата и се поставят по две парчета в кошничките. Върху всяко
парче риба се капва малко зехтин. Кошничките се поставят в
тавичка и се пекат 25-30 минути на 220-230 градуса, докато
коричката стане златиста. Поднася се с гарнитура по избор,
аз избрах да е картофено пюре.

file_treska2.jpg

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар