Продукти:
- филе от хек (може и друга риба по избор)
- 100 г сурови бадеми (смляни)
- 50 г настърган пармезан
- 1 ч. л настъргана лимонена кора
- 6-7 листенца розмарин (ситно накълцани)
- 3-4 суп. лъжици олио
- сол и пипер на вкус
Приготвяне:
Измитата риба се подсушава добре и се овалва за малко в брашно (не като за сериозно паниране, просто да поеме влагата). В удобен по-плитък съд се смесват смлените бадеми, пармезанът, лимонената кора, накълцаният розмарин. Добавят се на вкус сол и черен пипер. Всичко това се смесва с олиото до получаване на пастообразна смес.
Всяко парче риба се овалва в панировката и се запържва в добре загрят тиган само за по 1 минута от всяка страна, за да се запечата панировката. След това всички парчета риба се нареждат в тавичка (може и върху фолио) и се запичат за 10-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
* Количествата на продуктите за панировката варира в зависимост от количеството риба. Хубаво е да е достатъчно, за да се покрият добре парчетата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар