вторник, 10 май 2011 г.

Миш-маш

Това предложение е отново безмесно. Обичаме го много и затова го правя честичко. Разбира се, най-вкусно става с печени чушки, но направено дори и със сурови, не остава.
mi6-ma6.jpg

Продукти:

- 1 кг. червени чушки
- 2 глави лук
- 1-2 скилидки чесън
- 5 яйца
- 250 гр. сирене
- 4-5 с. л. олио
- ½ връзка магданоз
- сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Най-вкусният миш-маш става с печени чушки. Но не е проблем да се направи и със сурови. Разликата естествено е във времето за готвене, люспите и ….. по-различния вкус. Нарязвам чушките на по-дребни парчета (така обичаме вкъщи), лука - на тънки полумесеци, чесъна – на тънки колелца. Запържвам лука и чесъна в сгорещеното олио. Задушавам на умерен огън, докато започнат да омекват, за да не хрупкат при ядене. Прибавям парчетата чушка, разбърквам и оставям да се задушат. Малко преди да са съвсем готови, добавям разбитите яйца и бъркам непрекъснато. На края добавям натрошеното сирене и магданоза. Отново разбърквам и оставям да се задуши още няколко минутки. Ако е необходимо, добавям още малко сол и поръсвам с прясно смлян черен пипер.
Забележка: Сигурно е направило впечатление, но този миш-маш съвсем съзнателно е без домати. При изпробване и на двата варианта установих, че миш-машът без домати се услажда повече на домашните, по-гъст е. Но всеки може да го приготви по свой вкус и при желание да добави домати. Може да се приготви от червени и зелени чушки.
mi6-ma6_2.jpg

Няма коментари:

Публикуване на коментар