вторник, 10 май 2011 г.

Пилешка кавърма

Една любимо, традиционно българско ястие, може да се приготви с различни видове месо, може да се поднесе в омлет, в хлебна купичка..... Аз реших да направя по-лекия вариант на кавърмата, а именно с пилешко месо.

Изображение

Продукти: (примерно количество)

- 500 г пилешко месо
- 2 глави лук
- 2-3 печени червени чушки
- 100-150 г гъби
- 1 домат (бланширан и обелен)
- половин тънък стрък праз
- щипка захар
- червен пипер
- черен пипер, чубрица и мащерка
- 1 дафинов лист
- сол на вкус
- при необходимост 1 суп. л. царевично нишесте или брашно за сгъстяване
- олио
- магданоз (опция)

Приготвяне:

Нарязваме лука на полумесеци и го задушаваме за около 5 минути в мазнината. Прибавяме нарязаното на кубчета пилешко месо, почистените и нарязани на по-дребно гъби, посоляваме и отново задушаваме под капак за кратко. Добавяме нарязаните на ситно кубчета домат, чушките, праза, поръсваме с червения пипер, подправките и виното. Оставяме да заври и оставяме ястието да къкри на тих огън около 30 минути. Добавяме дафиновия лист, задушаваме около 3-4 минути , сгъстяваме с размитото в малко вода нишесте или брашно и отстраняваме от огъня. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Сервираме с картофено пюре или ориз. Можем да сервираме и в омлет.
Изображение


Няма коментари:

Публикуване на коментар