вторник, 10 май 2011 г.

Десерт с шоколад Toblerone

desert_toblerone3.jpg

Продукти за 4 порции:

- 1 яйце
- 5 суп. л. заквасена сметана
- 1/2 л прясно мляко
- 35 г нишесте (използвах Gustin на Dr. Oetker)
- 150 г шоколад Toblerone


Приготвяне:

Жълтъкът и белтъкът на яйцето се разделят. Белтъкът се разбива на пяна, а жълтъкът се смесва със заквасената сметана. Нишестето се размива с 1/8 л прясно мляко. Останалото прясно мляко се изсипва в тенджерка и се затопля на печката. От шоколада Toblerone се оставят две "зъбчета" за гарниране на десерта, а другото количество се начупва и се добавя към горещото прясно мляко, за да се разтопи. При непрекъснато разбъркване се оставя да заври. Добавя се сместа от нишесте и прясно мляко, разбърква се и отново се изчаква да заври. След това се дръпва от огъня. Първо се добавя жълтъчно-сметанената смес, разбърква се внимателно, а след това добавяме и разбития белтък, но бъркаме леко, за да остане пухкава сместа. Готовата смес се изсипва в 4 чаши или купички и се оставя да изстине. След като кремът е изстинал, се
украсява с нарязаните на дребно парченца шоколад, плодове, сметана или ядки. Трябва да се сервира охладен, за да е стегнал добре.

Източник: Echo der Frau

Няма коментари:

Публикуване на коментар