вторник, 10 май 2011 г.

Мраморни мъфини

mramorni_muffini2.jpg

Продукти: (за 12 мъфина)

1 чаена чаша = 200 мл

- 4 яйца
- 1 ч. ч. захар
- 2 ч. ч. брашно
- 2 ч. л. бакпулвер
- 1 пакетче ванилена захар
- 150 мл прясно мляко
- 150 мл разтопено масло
- 2 суп. л. какао
- по желание счукани орехи

Приготвяне:

Фурната се нагрява до 180 градуса. Яйцата се разбиват със захарта до получаването на пяна. Пресява се брашното заедно с бакпулвера и ванилената захар. Добавя се по малко от разтопеното масло, млякото, по малко от брашното с бакпулвера и ванилената захар и така, докато свършат продуктите. Разбърква се внимателно с шпатула, за да остане пухкава сместа. Отделя се 1/3 от сместа, към нея се прибавя какаото и се разбърква. Гнездата на форма за мъфини се постилат с хартиени формички. На дъното се поставя малко от светлото тесто, след това малко от какаовата смес и се завършва отново със светлата смес. Гнездата се пълнят на 2/3. С вилица или с дървено шишче се правят кръгообразни движения, за да се получат мраморни шарки. Мъфините могат да се поръсят по желание с натрошени орехи. Пекат се 25-30 минути.

Коментар: При мен от тази смес излязоха 12 мъфини във форма на Fackelmann и 3 йена-купички за крем карамел. Аз пекох 30-35 минути, за да се поизпекат малко повече, защото ми се сториха светли на 25-тата минута.
От сместа може да се направи и кекс в съответната форма.
Източник: Kuchen und Muffins

Няма коментари:

Публикуване на коментар