вторник, 10 май 2011 г.

Мъфини със захарно-канелен топинг

Изображение

Продукти: (за 12 мъфина)

- 1/3 ч. ч. разтопено масло
- ½ ч. ч. захар
- 1 яйце
- ½ ч. ч. прясно мляко
- 1 ½ ч. ч. брашно
- 1 ½ ч. л. бакпулвер
- 1/8 ч. л. сол
- ¼ ч. л. смляно индийско орехче

За захарно-канеления топинг:

- ½ ч. ч. разтопено масло
- 2/3 ч. ч. захар
- 2 ч. л. канела

Приготвяне:

Загряваме фурната на 180 градуса С и намасляваме с повече масло гнездата на формичка за 12 мъфина. Можем и да поръсим с брашно. Смесваме яйцето, млякото и разтопеното масло до получаването на еднородна смес. Внимаваме да не смесим яйцето с горещата мазнина, нека все пак да е малко изстинала. В купа разбъркваме всички сухи съставки, добавяме към тяхно яйчна-маслената смес. Разбъркваме с миксер. Разпределяме сместа във всички 12 гнезда. Печем за 20 минути или докато мъфините станат златисто-жълти. Оставяме ги да изстинат за няколко минути във формата. След това ги изваждаме внимателно от формата и ги оставяме върху решетка да се охладят напълно.
Изображение

В купа смесваме захарта и канелата. В друга купа изсипваме разтопеното масло. Потапяме всеки мъфин в маслото, а след това в захарно-канелената смес, докато попие напълно от всички страни.

Изображение

Изображение



Няма коментари:

Публикуване на коментар