вторник, 10 май 2011 г.

Шоколадови кексчета

6okoladovi_keks4eta.4.jpg

Продукти (за 12 броя):

- 100 г натурален шоколад
- 120 г масло
- 100 г захар
- 1 пакетче ванилена захар
- 2 яйца
- 150 мл течна сметана
- 1 ч. л. канела
- смлян кориандър на върха на ножа
- 200 г брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- щипка сол
- 3 суп. л. какао
- 100 г бял шоколад

Приготвяне:

Загряваме фурната на 180 градуса С. Формата за мъфини застиламе с хартиени капсули. Шоколада нарязваме на едро, стопяваме го заедно с маслото на водна баня, като бъркаме непрекъснато и след това оставяме сместа да изстине. Шоколадовата маса разбиваме на крем със захарта и ванилената захар. Добавяме яйцата, сметаната, канелата и кардамона.
Пресяваме брашното, бакпулвера, какаото и солта. Добавяме ги на части към шоколадово-яйчения крем и бъркаме с шпатула, докато всички продукти се смесят. Сипваме от тестото във формичките и пълним до 2/3 от височината им. Печем кексчетата 20-25 минути в средата на загрятата фурна. Изваждаме готовите кексчета и ги оставяме за 5 минути във формата. След това ги изваждаме от формите и ги оставяме да изстинат на решетка.
Разтопяваме белия шоколад на водна баня. Сипваме в пош или в найлоново пликче, на които сме изрязали ъгълчето и украсяваме кексчетата с ивици шоколад.


6okoladovi_keks4eta.5.jpg

6okoladovi_keks4eta.3.jpg


Източник: Schokolade - die sündige Versuchung

Няма коментари:

Публикуване на коментар