вторник, 10 май 2011 г.

Сьомгова пъстърва със зелена плънка

sjomgova_pusturva_sus_zelena_plunka.jpg

Продукти:

- 1 сьомгова пъстърва (при мен около 1,200 кг)
- 2 връзки пресен лук
- 2 връзки копър
- 1 връзка магданоз
- сол, черен пипер
- зехтин
- лимон


Приготвяне:

Пъстървата, която купих, беше изчистена, следователно за мен остана само да я измия добре. Посоляваме рибата. Пресния лук, копъра и магданоза нарязваме на ситно. Задушаваме ги в малко зехтин. С готовата зелена плънка напълваме коремчето на пъстървата. Върху нея поставяме няколко резенчета лимон. Тава застиламе с пекарска хартия, върху нея слагаме пъстървата. Върху рибата капваме няколко капки зехтин (все пак в плънката има вече мазнина), нареждаме няколко резена лимон и печем на 200 градуса С за около 30 минути. Внимаваме да не прекалим с времето на печене, за да не изсушим рибата. Поднасяме с гарнитура по желание: картофено пюре, печени, пържени или варени картофи, ориз или др.
sjomgova_pusturva_predi_pechene.jpg

sjomgova_pusturva_izpechena.jpg

Няма коментари:

Публикуване на коментар