вторник, 10 май 2011 г.

Пъстърва на фурна с бяло вино

pusturva_vino2.jpg

Продукти:

- 4 пъстърви (моите бяха предварително почистени)
- 2 лимона
- сол, черен пипер
- около 300 мл бяло вино
- риган

Приготвяне:

Почистените риби се изплакват под хладка вода и се подсушават. Поръсват се със сол и черен пипер и се оставят така за около час. Фурната се загрява на 250 градуса. Рибите се подреждат в подходяща тавичка, след това се поливат със сока на двата лимона, а след това и с виното. Поръсват се с риган според вкуса ви. Тавичката се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече във фурната за около 20 минути. След това се изважда, маха се алуминиевото фолио, фурната се включва само на горен реотан и рибката се връща, за да се запече кожата. Сервирате с гарнитура по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар