Много шоколадов сладкиш
Продукти: (за форма с диаметър 26 см)
- 4 яйца
- 100 г захар
- два натурални шоколада (по 90 г, без ядки)
- 90 г масло
- 40 г брашно
- щипка сол
- 1 капсулка есенция ром
Приготвяне:
Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня и оставяме настрана да се охладят. В това време изсипваме в купа яйцата и захарта и разбъркваме, докато сместа стане пухкава. След това добавяме шоколадовата смес и разбъркваме внимателно с шпатула или бъркалка. Поръсваме пресятото брашно с щипката сол и отново бъркаме. Формата, в която ще печем, намазваме с масло и поръсваме с брашно. Изсипваме готовата смес и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за приблизително 15-20 минути (не го оставяйте повече!) Трябва да се получи просто коричка върху сладкиша, а вътрешността трябва да остане по-влажна. Изважда се от фурната да изстива върху решетка. След това се изважда от формата. По желание може да се наръси с пудра захар, а за шокоманиаците - с какао.
Коментар: Аз пекох съвсем съзнателно не в кръгла, а в квадратна форма 24х24 см, защото исках сладкишът да се получи възможно най-тъничък. В оригиналната рецепта се получава малко по-висок.
Източник: Schokolade - die sündige Versuchung
Няма коментари:
Публикуване на коментар