вторник, 10 май 2011 г.

Баница с праз и сирене

baniza_s_praz_i_sirene.jpg

Продукти:

- 1 пакет готови кори
- 5-6 стръка праз
- 200 г сирене
- 2 яйца
- 1 чаша газирана вода
- сол
- 120 мл олио

Приготвяне:

Празът нарязваме на ситно и задушаваме в част от мазнината и малко сол, докато омекне. Добавяме натрошеното сирене и разбитите яйца. Корите разделяме на три части. В намазнена тава започваме да редим първата трета кори, като върху всяка пръсваме по няколко капки мазнина. След това поставяме половината от плънката, след това втората част от корите, напръсквайки всяка с мазнина, втората половина от плънката и най-накрая останалите кори. Ако е останала мазнина, намазваме най-горната кора, заливаме с газираната вода и печем в умерена фурна, докато хване златиста коричка. След като баницата е изпечена, се напръсква с малко вода и се покрива с кърпа, за да се задуши.

Няма коментари:

Публикуване на коментар